18 мая 2015

Паркет, паркетна дошка чи ламінат - що обрати?

Паркет, паркетна дошка чи ламінат - що обрати?

Прийшов той день... День ремонту. Час обирати оздоблювальні матеріали та купляти підлогу. Одні кажуть, що краще брати ламінат, інші радять паркетну дошку, а треті взагалі - паркет. На чому зупинити свій вибір, адже ціни ростуть щодень? 

Влашую Вам невеликий екскурс по цим видам покриттів

Паркет - це натуральна дерев'яна підлога. Коштує вона дешевше ніж ламінат та рахується вічною підлогою. Але чому такий високий попит на дошку та ламінат, якщо паркет має такі переваги?!

1) Коли Ви почуєте низьку ціну паркета, то отдразу довайте до неї ціну за клей, фанеру/осб, лак, грунтовку, укладку, а також не забувайте, що вантажні перевезення паркета додому, переважно, також платні. В кінці кінців вийде кругла сума, яку можна порівняти з ціною за найдорожчу паркетну дошку. 

2) Дешевий паркет робиться або в підвалах, або тримається в якихось неотоплених та сирих приміщеннях. Дуже часто після укладки люди стикаються з такими проблемами, як скрип, крутіння плашок та ін. 

Альтернатива паркету - це паркетна дошка!

Паркетна дошка не вимагає витрат на фанеру, клей та лак. Вона йде вже полакована, при чому не менше ніж 6-ма слоями лаку, закріплених ультрафіолетом. Укладка паркетної дошки відбувається плаваючим способом. Замкова система схожа на конструктор, тому якщо маєте час та бажання, то можете і самі спробувати укладання паркетної дошки. Важливою перевагою дошки над ламінатом є можливість реставрації, адже паркетну дошку, на відміну від ламінованої підлоги можна шліфувати та покривати лаком/маслом.

Ламінат для танків 

Натомість ламінат рахується більш дешевою підлогою, ніж паркетна дошка. До переваг можна віднести великий вибір дизайнів підлоги, стійкість до перепедів температури та зовнішніх подразників. Якщо Ви купляєте якісний, скажімо, німецький ламінат, то гарантовано отримаєте якісну підлогу, яка прослужить Вам дисятиліттями. Сучасний ламінат роблять з більш екологічних матеріалів, тому його можна класти навіть в дитячих кімнатах (але це відноситься тільки до дорогого покриття).

Пожаловаться модератору